Strikkehjørnet AS
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

VI SENDER MED BRING | FAST FRAKT KR 69


Toving av garn er en teknikk som passer ypperlig til å dekke over skjønnhetsfeil og ujevnheter, men også for å gjøre ulla varmere og mer vann- og vindtett. Toving egner seg best til små plagg, som luer, votter, tøfler og vesker.

Jo løsere strikkefastheten er jo mer tover plagget seg sammen i høyden i forhold til i bredden. Det som skjer når du tover garnet i vaskemaskinen er at temperaturforskjellen mellom vaskevannet og skyllevannet gjør at fibrene i ulla tover seg, og plagget blir tettere.


 

Tove i vaskemaskin

Det aller vanligste er å tove i vaskemaskin. Når du først har gjort det noen ganger, er det enklere å få det riktig. Det går langt fortere enn å tove for hånd, og tovingen blir jevn og fin.

Du bør ikke bruke et vaskeprogram som er mer enn 30 minutter om gangen.


 

Slik tover du 

? Legg strikketøyet i vaskemaskinen sammen med et annet plagg (for eksempel en dongeribukse). Det tover mer når du har flere plagg i maskinen samtidig.

? Sett maskinen på 30-40 grader og et kortprogram ? rundt 30 minutter. Bruk vanlig vaskemaskinsåpe, Milo, eller dropp såpe helt. Det har ikke noe å si for selve tovingen. Ikke bruk ullprogram ? dette ?vugger? plaggene og forsøker dermed å unngå toving.

? Etter at vaskeprogrammet er over, tar du ut strikketøyet. Dersom det gjenstår mye, tar du en runde til. 

? Når du synes strikketøyet har fått riktig størrelse, former du det i riktig fasong med hendene..

? La det tørke flatt i riktig fasong.

Om plagget enda er for stort kan du vaske det igjen og forme det på nytt. Om plagget har blitt for lite er det ingen krise. La det bli gjennomvått og strekk det til formen det skal ha.

Det er mange faktorer som avgjør hvordan tovingen blir. Eksempler er type vaskemaskin, temperatur på program, strikke/hekle fasthet, størrelse på plagget og ull-kvalitet. Det kan derfor være lurt å først teste med et plagg du ikke er så redd for.Gå tilbake til siden du var på   


 

Trykk ENTER for å søke